Wednesday, July 21, 2010

Nota buat Kita ; Perjuangan Mesti diteruskan


Rakyat Palestin begitu teruk ditidas. Makanan tiada. Kemudahan hidup musnah. Sumber rezeki tertutup. Peluang pendidikan terbatas. Mereka terus dibelengu oleh kekejaman Yahudi Zeonis.

Jangan ditanya apa yg orang lain sudah buat. Berusahalah apa yang aku boleh buat. Kerana Allah akan mengira amal mu. Ikhlaskan hati dan tingkatkan usaha. Allah mengurniakan kita peluang. Jika pun tidak mampu berjihad di bumi Palestin, usahakanlah dgn cara tersendiri.

Yang berceramah terus berceramah tanpa jemu dan letih. Dgn azam sentiasa mencari keredaan Allah ceruk pelusuk kampung, pekan dan bandar mereka menjelajah. Penerangan kekejaman Yahudi Zeonis, kesengsaraan saudara kita di bumi Palestin terus disebarkan. Setiap peluang tidak dihampakan.

Bagi yang mengutip dana Palestin terus berusaha tanpa jemu. Setiap saat mencari peluang meningkatkan dana walau pun hanya 10 sen. Walau badan letih dimamah usia, siang dan malam fikiran dan tenaganya diabdikan mencari sumber dana Palestin.Yang menulis isu Palestin teruskan menulis agar mudah difahami. Yang mereka poster teruskan mereka yang terbaik, agar mudah dihayati. Yang ber sms, facebook, email, cerita kedai kopi, mengajar murid di kelas, malah apa jua kedudukan anda, berperananlah membantu Palestin.

Setidak-tidaknya, jika tidak mampu berjihad dgn tenaga, atau tidak mampu berkata-kata, atau tidak berharta, atau pupus segala idea, maka pujuklah hati mu untuk menghasihani Palestin dan membenci Yahudi Zeonis. Jikapun itulah selemah-lemah usaha yang anda mampu lakukan untuk menjawab di hadapan Allah nanti.

sumber ; http://aqsasyarifjohor.blogspot.com/2010/07/perjuangan-mesti-diteruskan.html

*****

p/s - TAHNIAH buat Ikatan Mahasiswa Pendidikan Islam, IPG Kampus Perlis..dalam menjayakan program MALAM PENGHAYATAN PALESTIN~

buat semua yang menghadirinya.. mudah-mudahan bicara mutiara dari saudara SOLEHUDDIN SHUIB, Timbalan Pengerusi Haluan Palestin merangkap Setiausaha Crisis Management Team, Lifeline 4 Gaza (CMT-LL4G) dan IR. DR. SELAMAT ALIMAN (seorang aktivis yang berada di atas Kapal Mavi Marmara bersama2 12 org aktivis yang lain dan merupakan salah seorang anggota PACE (Palestine Center of Excellence) dan juga Aqsa Syarif)
memberi impak kepada kita semua untuk TERUS MENCINTAI BUMI PALESTIN...

^_*

"bilakah lagi kita semua hati hati..?
bilakah lagi keamanan kan dikecapi..?
bilakah lagi Islam kan dijulang tinggi..?
bangunlah wahai ummah kita satu hati!"
(Satu Hati _ La Khauf)


"satu..hati! bebaskan palestina, hancurkan yahudi penjajah"
(Cita Pemuda _ Shoutul Harakah)

****

SATU HATI... isu UMMAH, isu AKIDAH..
Bonded by Akidah~

No comments:

Post a Comment