Tuesday, April 26, 2011

Komunikasi~

kadang2..

kita akan terasa hati..
dengan teguran..
dengan sikap endah..
dengan kerenah...

sesiapa sahaja.. keluarga+rakan..

+++

kerana perbezaan2 inilah..yang akan membantu kita memahami seseorang..
dan kerana persamaanlah membawa kita erti empati...

+++

terkadang, ia akan diuji.. kerana ia bukan sekadar diucapkan..tapi ketabahan menghadapinya..

+++

sama2lah kita bangunkan diri, koreksi diri di mana silapnya..

erti hidup pada memberi..
bangunkan komunikasi..

kata kawanku 'syahida, ukhuwah tu dimulakan...'

Monday, April 25, 2011

26/4/11

Alhamdulillah.. alhamdulillah..alhamdulillah..

bagai mimpi, hidup di usia 23 tahun~ dahulu, 1,2,3,4 - 20,21,22.. dan kini.. 23

keajaiban! satu keajaiban..
bagaimana dari setitis air, boleh wujudnya seorang insan. bayi-kanak2-remaja-dewasa..dan akhirnya kan bertemu Allah jua..
it's a miracle! Allah's sign!

+++
ya Rabb.. tiada apa yang kuimpikan..melainkan redhaMu, redha kedua ibu bapaku..
tiada yang kuimpikan selain cinta-Mu dan cinta kedua ibu bapaku..
ya Allah, sesungguhnya Engkau tahu..
ibuku, ibuku, ibuku dan ayahku..
telah melalui pelbagai kesenangan dan kesusahan demi kesusahan..
menerimaku sebagai amanah-Mu.. menjaga dan mendewasakanku sehingga kini..

tiada lain yang kupohonkan.. kurniakanlah Cinta-Mu ya Allah.. buat insan yang paling berharga di dalam hidup ini. selamanya!
+++
9 bulan 10 hari..23 tahun menempuh segalanya dalam mendidikku..

apa lagi yang boleh ku lakukan di atas anugerah terbesar ini..

wahai kedua kekasih hatiku.. semoga syurga menjadi milikmu! aminn..

+++

my dear sahabat! syukran jazilan katheera! kerana sudi bersama2ku meniti jalan yang sukar ini..sungguhh.. aku percaya..kita yakin.."this is the right path" - i love u so much!!

my dearest akhawats in usrahs.. di mana sahaja kalian berada, di mana sahaja tarbiah kalian kembangkan.. semoga ukhuwah ini terus gemilang! semoga usaha kita diredhai Allah.. tetaplah tsabat..pimpinlah diri ini bersama kalian!

my adik2 in usrah.. i love u all so much!!

+++
kelahiran ini..pertemuan ini..hidup ini.. ada sesuatu~ ianya tidak sia2..

+++
semoga diri ini terus thabat!..
aminn

Sunday, April 24, 2011

manusia biasa~

‎"manusia biasa.."

can't do all things equally well..

sedih menerima kehilangan,

senyum dan ketawa apabila terhibur,

muram, duka dan pilu bila saatnya..

dan aku juga manusia sama seperti kamu..

Sunday, April 10, 2011

Now 1:25 am

hukhuk..
masih stay up~ menyiapkan kerja-kerja yang tertangguh..
mata sudah berat~ tapi hati kata 'come on..come on!'

huhuuu.

Allahumma yassir wala tuassir..

hari yang sangat2 tough! untuk jiwa seperti ini!!

Susah!

teruk kan?
kata susah sebelum buat!

tu lah Kajian Tindakan~
mula2 tu mcm snang..tp akhirnya jadi susah. sampai merungut nak tukar tajuk berkali2.. mujur lec faham~ akhirnya diceramah oleh Ust azman.. alhamdulillah. akhirnya jelas apa yang nak dibuat~

Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..

susah tu susah jugak~ tapi beruntung.. ada insan2 di sekeliling yang sudi membantu..
sudi menolong~ classmate dll..

JZKK buat lec penyelia.. ustaz2..ustazah2..

now~ sedang menyiapkan draf akhir..akhir ke?
dan tengah bertungkus lumus.. *walaupun tengah curi masa sembang2 dgn adk2 di fb dan tulis blog* hihii

dan di hadapan ni..dah bertimbun buku2.. aii..bila nak siap nih..?

insyaAllah..

dah on the way...

dah naik jambatan nak pergi...

apapun..
rasa susah hati..keliru.. dll.. ada jalannya..

"ingat Dia banyak2 di pagi n petang~ ktk bdiri&bbaring..spy dpt hilang keluh kesah & susah hati..." kan?


Thursday, April 7, 2011

Untitled

masalah untuk diselesaikan.. bukan dikeluh..

rayulah pada-Nya~ kerana Dia ada jalan keluarnya.. yang lebih baik~