Sunday, January 29, 2012

oh cik syahida!

salam alayk..
fuhh.........
subhanallah.
setelah berbuking tiket balik Kedah. eh, Konvo dulu..bru balik kampung..
jumpa MAK..MAK..MAK (mata berair dah bila sebut nama MAK) T_T
dan ayahku..

haihhh
rupanya dah bertemu 3 kali Isnin kat sini ye cik syahida?

dan cuma ad 4 kali isnin untuk terbang kali ketiga..
eh?
ye lah.
mula kat KLIA-KUCHING
pastu KUCHING-SIBU..
ni yang ketiga.. ^__________^ (rasa mcam nak lompat2 sekarang jugak nihh) hmm!

dua minggu ni,
alhamdulillah..
saya dah bertemu sahabat yang paaaaling saya sayang giler (", di MIRI
apa khabar orang Bintulunya??? heheeeee...
rindu kitak! sangat2!

berdaurah beberapa hari, sambil berjaulah ;-)
hanya Tuhan yang tahu perasaan bila dekat bersama akhawat..

Sunday, January 15, 2012

Sibu, Sarawak

assalamualaikum

(macam takde pembaca je? )
takpelah, blog tak famous pun, sekadar suka2 nak luah hati jati diri ni...

alhamdulillah..

aku merasai magisnya istikharah..
ceritanya begini..

sebelum isi borang posting..aku istikharah. berharap benar agar DIA yang tentukan segalanya
esoknya, tak mimpi apa2 pun, rasa mcm SARAWAK ja..
bila tanya kawan, dia kata tak payahlah
bila tanya mak, mak pun cakap..tak payahlah
ok, kita tulis PERAK yer?

dan 10/1/12, SARAWAK adalah tempat postingku...
magiskan istikharah ni?
sebab..
aku dah ready jugak mental. dah mind set pegi sana..
so, takla menangis2 tak nak pergi.
cuma senyum memangjang
Alhamdulillah!


SIBU
alhamdulillah, ada akhawat posting sana jugak
insyaAllah terbiahnya ada ;)

sebab tu rasa mcam nak lompat tinggi2 smpai ke langit
(gurau je)

jzk ukht atas keperihatinanmu

hohoo.. jom prepare stamina, fizikal, emosi, rohani, ilmu..
bukan senang.
ni medan amal yang sebenar2..

ya Allah mudahkan dan ringankan hatiku

infiru khifafan wa thiqola

JOM KE SARAWAK!

1 lagi, aidah, atiyah dan kak cik ada di sana..

(",
Allah telah mentakdirkan kami berempat, mesti ada 'sesuatu' kan?


heheeeeeeeee